Home ] Trazi ] Komentari ] Sadrzaj ]

 

Hit Counter


Punomoc:Punomoc je dokumenat kojim Vi dajete za pravo drugoj osobi da zastupa Vase interese u Vase ime a bez Vaseg prisustva.

Opunomocenik je duzan da donese Vasu Punomoc, svoj identifikacioni dokumenat i kopije Vasih ovjerenih dokumenata kako bi Vas pravno mogao zastupati po pitanjima od Vaseg interesa.

Ukoliko su u pitanju maloljetna djeca njih registruje roditelj, staratelj ili usvojenik na osnovu izvoda iz Maticne knjige rodjenih.

Da bi smo mogli pokrenuti bilo koje pravno pitanje u Vasem interesu potrebno je da nam posaljete slijedece dokumente:

bulletDa popunite Punomoc za svakog clana Vase obitelji sa naznakom kome saljete punomoc. Na vas zahtjev mi cemo Vam dostaviti ime i podatke jednog od slobodnih pravnih lica koje ce Vas zastupati preko nase kancelarije.
bulletPotrebno je takodjer poslati i fotokopiju jednog od Vasih dokumenata sa slikom i JMB (Jedinstvenim Maticnim Brojem). Ukoliko iste ne posjedujete ali znate Vase podatke onda ih mozete sami ispisati ali to mora biti ovjereno od strane zvanicnog lica.

Vazno je napomenuti da svaka osoba koja ovjerava ova dokumenta kod zvanicnog lica mora to licno uraditi kako bi se potpisala i time ozakonila proceduru. 

Obrazac za Punomoc Vam je dostupan ovdje. Mozete ga isprintati i kao takvog koristiti.

Za sve Vas koji zivite u inostranstvu, Punomoc nam takodjer mozete poslati preko Vama najblizeg bosansko-hercegovackog konzularnog predstavnistva a na ime od nekog od nasih advokata koje ce Vam biti dostupno nakon sto nam posaljete Vas pismeni zahtjev.

U Kanadi i Amrici ovjeru dokumenata mozete obaviti u Vama najblizoj banci i koliko je nama poznato, to bi trebalo biti besplatno.
Za sve ostale vidove ovjere
cijena varira od zemlje do zemlje i od ustanove do pojedinca te se to morate sami raspitati.

Nakon sto prikupite sve ove dokumente posaljite nam Vas zahtjev kako bismo Vam dostavili adresu na koju nam to mozete poslati kao i obavili razgovor sa Vama ukoliko imate posebnih potrazivanja.

Sve radnje Vam mi mozemo sprovesti u Vase ime bez potrebe da se sami pojavite na sudu.

Diskrecija zagarantovana!

Sva pitanja i kometare mozete slati preko ovog linka i odgovor cete dobiti u roku od 48h.


 
 

Send mail to Webmaster with questions or comments about this web site.
Copyright 2000 Advokatska Kancelarija - Sarajevo